НОВИНИ

Мартин Минчев бе изгонен при важен успех на Спарта Прага в чешкото първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:54, 27.04.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
мартин минчев изгонен важен успех спарта прага чешкото първенство
Слушай новината

Българският футболен национал Мартин Минчев получи червен картон при успеха на неговия Спарта Прага с 2:1 у дома срещу Виктория Пилзен в дербито на 29-ия кръг на чешкото първенство.

Минчев влезе в срещата като резерва в 80-ата минута, но дълбоко в добавеното време беше изгонен заради удар без топка срещу играч на съперника.

Причина за действията на българския футболист стана ескалацията на напрежението между двата отбора, след като секунди по-рано домакините бяха получили дузпа за игра с ръка на Лукаш Хейда в наказателното поле, която доведе и до неговото изгонване, тъй като бранителят получи втори жълт картон.

За щастие, действията на Минчев не се оказаха фатални, защото Ладислав Крейчи беше точен от бялата точка, носейки трите точки на Спарта Прага в 14-ата минута от добавеното време.

По-рано в срещата пък Рафиу Дуросинми бе дал аванс на Виктория Пилзен с попадение в 30-ата минута, но малко преди почивката Ян Кухта възстанови равенството.

В класирането тази победа помогна на Спарта Прага да събере 65 точки и да се изравни на върха в подреждането със Славия Прага кръг преди края на редовния сезон. Отборът на Пилзен остава на 3-о място с актив от 56 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джеймс Ето'о поднови за още година договора си с Ботев Пд
Джеймс Ето'о поднови за още година договора си с Ботев Пд
Шефилд Юнайтед отново ще играе във Висшата лига
Шефилд Юнайтед отново ще играе във Висшата лига