НОВИНИ

Мартин Нанчев и Дария Павлюк с още два финала на световното първенство по кану-каяк

Нови добри изяви за българските състезатели

Мартин Нанчев
bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 20.07.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Мартин Нанчев и Дария Павлюк осигуриха още два финала за български лодки на световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда на Гребния канал в Пловдив.

Мартин Нанчев ще се бори за разпределението на медалите на 500 метра едноместно кану при юношите. Той финишира на второ място в полуфиналната си серия, в която бе изпреварен само от световния шампион на 1000 метра Матеус Нунес от Бразилия. Сред първите три лодки, отиващи на финал А, влезе и германецът Кондрад Бекер. Това е втори финал на шампионата на планетата в Пловдив за Мартин Нанчев, който по-рано през деня завърши на пето място на 1000-метровата дистанция. Битката за медалите на 500 метра едноместно кану при юношите е в неделя от 11:50 часа.

Дария Павлюк пък се класира за финал А на 500 метра едноместно кану при девойките. Тя също финишира на второ място в полуфиналната си серия, като бе изпреварена единствено от световната шампионка на 1000 метра Дария Папичук. Италианката Елена Волтан бе третата, осигурила си класиране за финал А през тази полуфинална серия.

Това е втори финал на шампионата на планетата и за Дария Павлюк, която също завърши на пето място на 1000-метровата дистанция. Битката за медалите на 500 метра едноместно кану при девойките е в неделя от 12:02 часа.

Йоана Георгиева завърши на четвърто място в полуфинала на 500 метра едноместен каяк и така остана извън финал А, за който се класираха първите три лодки. Българската състезателка се движеше на трета позиция след средата на дистанцията, но в последните метри силите не ѝ стигнаха да удържи позицията и остана на четвъртата позиция. Така утре Георгиева ще участва във финал Б, който стартира в 10:30 часа.

Във финал Б в неделя ще гребат още Радостина Ангелова на 200 метра едноместно кану при девойките (в 9:00 часа) и Светломир Иванов на 1000 метра едноместен каяк при юношите (в 9:43 часа).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лия Каратанчева загуби финала на двойки на турнир в Испания
Лия Каратанчева загуби финала на двойки на турнир в Испания