НОВИНИ

Мартин Стоев: Не е нужно да се обичаме, а да имаме една единствена цел - победата

Новият треньор на Нефтохимик 2010 ще дебютира начело на тима срещу отбора на Пирин в Разлог в сряда.

мартин стоев дадем всичко себе победа италия
bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 23.01.2024
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Мартин Стоев застана начело на волейболния Нефтохимик 2010, след като тимът отпадна на четвъртфиналите за Купата на България след загуба от ЦСКА. Опитният специалист замени на поста Атанас Петров.

Стоев вече проведе няколко тренировки с Нефтохимик, а в сряда ще дебютира начело на носителите на титлата от миналия сезон срещу отбора на Пирин в Разлог в сряда.

Мартин Стоев говори пред официалния сайт на клуба.

- Как се стигна до идването ти?

С президента на клуба – г-н Огнян Томов, отдавна си имаме една симпатична приказка. Уважението между нас е взаимно. Сега условията, които ми предложи той, са много добри. Организацията във ВК Нефтохимик 2010 е на европейско ниво – като условия за живот и подготовка, като медикаменти за възстановяване, като логистика. Ако трябва да направя едно сравнение с Левски Сиконко – единственото място в България, където съм бил треньор в пълния, професионален смисъл във волейбола – условията за онова време в България бяха перфектни. Условията понастоящем във ВК Нефтохимик, които е създал г-н Томов, са перфектни за днешното време.

– Тоест, на състезателите им остава само да играят и да печелят…

Те са професионалисти. Това им е работата. Не е нужно да се обичаме, важното е да има приятелски отношения в името на една единствена цел – победата.

– Как ти се видя отборът на първата тренировка?

Ентусиазираха се момчетата, развикаха се! Нещо, което не забелязах по време на четвъртфинала за Купата на България с ЦСКА. Личи си, че има импулс. Дано така да бъде и занапред!

– Ти лично как се чувстваш в Бургас – за първи път си извън София у нас като треньор.

Различна ми е ситуацията, но все пак аз също съм професионалист. Плюс това дали ще съм в Констанца, Рим или Бургас, аз не съм у дома, в София. Но като живеене и климат Бургас е едно много хубаво място. Надявам се бързо да свикна – а и в интерес на истината няма толкова много за свикване…

– Откакто се оттегли от юношеския национален отбор в края на 2022 година, не си работил. Много ли те сърбят ръцете?

Почивах 15 месеца. От 1986-а година – първата ми година при мъжете в Миньор Бухово, не съм имал толкова време без работа. Но следях, разбира се, първенството.

– И какво видя в Нефтохимик и останалите отбори?

В Нефтохимик има качество, важното е да не престава да се работи. Колкото до другите, и в турнира за Купата на България се видя, че пет-шест отбор винаги могат да се изненадат един друг.

– Как се привлича публика в залата?

С хубава игра, с победи и с личности! Образно казано, всеки би отишъл на концерт на Лейди Гага, но кой ще отиде на концерт на Леля Еди коя си…?!

– Първият ти мач е в сряда в Разлог.

Позната ми е обстановката, а и сега идва един сгъстен цикъл от мачове с началото на пролетния полусезон. Така че няма да скучая. Същото важи и за играчите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО подписа договор за 1,2 млрд. долара за 155-милиметрови артилерийски боеприпаси
НАТО подписа договор за 1,2 млрд. долара за 155-милиметрови артилерийски боеприпаси
Кабо Верде и Египет се класираха за осминафиналите в Купата на африканските нации, Гана почти сигурно се прости с шансовете си
Кабо Верде и Египет се класираха за осминафиналите в Купата на африканските нации, Гана почти сигурно се прости с шансовете си