НОВИНИ

Масов отказ от сватби във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 18.07.2020
5314
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Варненци масово се отказват от сключването на граждански брак заради извънредната обстановка. Само през май и юни отменените ритуали са над 65%. Десетки желаещите да кажат заветното "Да" изобщо не посочват нова дата, а много малък процент са преместили сватбите си най-рано за следващата година.

Коронакризата накара желаещите да сключат граждански брак масово да се откажат от официалната церемония. Така през традиционно силните летни месеци ритуалната зала във Варна остава празна дни наред.

Албена Ралчева - организатор бракове в Ритуална зала-Варна: "По-тъжното е, че двойки, които са се записали, се презаписват за края на сезона, към август - септември, но с новите мерки, които се вземат, тези двойки се презаписват за следващата година".

Голяма част от бъдещите младоженци се отказват заради изискванията, с които трябва да се съобразяват след въведените мерки за безопасност срещу Covid-19.

Албена Ралчева: Всичко като че ли тръгна в посока нагоре и отново отлив. Отново въведохме задължителните маски с оглед въведената заповед. Младоженци, кумове и техните гости са с маски, музикантите в залата са на разстояние.Стараем се да следваме и отстоянието от метър и половина.

А иначе мерките в Ритуалния дом са стриктни. Влизането става само с маски. След всяка двойка се прави пълна дезинфекция на помещенията, парапетите и стълбищата. За да се спазва задължителната дистанция в ритуалните зали, те се пълнят до 50 процента от капацитета си.

Даниела Цекова / Александър Георгиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засега Сетиен остава начело на Барса
Засега Сетиен остава начело на Барса
Край на борбата за „Най-полезен играч“ и „Новобранец на годината“ в НБА
Край на борбата за „Най-полезен играч“ и „Новобранец на годината“ в НБА