НОВИНИ

Матей Казийски: Работата с деца е вдъхновение, но ми е все още рано за завръщане

матей казийски работата деца вдъхновение все рано завръщане
bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 24.07.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският волейболист Матей Казийски даде интервю за предаването на "Арена спорт" по време на летния лагер за деца, в който той участва на плажа в Кранево.

37-годишният състезател сподели, че работата с децата му носи вдъхновение, но въпреки това не е готов все още да се откаже от спорта и да се захване с треньорството.

"Децата със сигурност са вдъхновение, но за завръщане ми е още рано. Искам да поиграя още малко. Имам договор за следващия сезон, а след това ще видим накъде ще ме задуха вятърът", коментира Казийски.

Капитанът на италианският Тренто разкри и какви емоции му доставя тази възможност да играе с подрастващите български волейболисти.

"Този лагер за мен е важен, защото от една страна виждам как се развива нашата академия, как се развиват децата. От друга страна пък на тях им е интересно да се видят с мен, да поиграем. За децата, които са любители на волейбола е много важно да се докоснат до един професионален спортист. Страхотно е да си до децата. Те доставят невероятно удовлетворение. Виждаш как едно малко семенце се превръща в цвете за секунди и това е наистина невероятно", заяви Матей.

Бившият български национал коментира и дали сред децата, които са част от неговия камп вижда таланти.

"Има деца, които имат страхотни данни, но е прекалено рано да се каже. Ако имаше някой, който на тази възраст да каже кой е голям талант и кой ще стане, щеше да е човек, който е направил невероятни неща в спорта. За съжаление, това е много трудно. Всичко зависи от много фактори и не само физически. Прави и здрави деца има много", сподели българският волейболист.

Накрая посрещачът на Тренто коментира пестеливо представянето на българския национален отбор през това лято в Лигата на нациите.

"Успях да изгледам само един мач, така че от един мач не мога да съдя и по този въпрос нямам особено точен коментар", завърши лаконично Казийски.

Цялото интервю с Матей Казийски вижте във видеото

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Иванов: За мен е чест и гордост да бъда част от екипа на Младен Кръстаич
Иван Иванов: За мен е чест и гордост да бъда част от екипа на Младен Кръстаич
Раздават ледени близалки на животните във варненския зоопарк заради жегите
Раздават ледени близалки на животните във варненския зоопарк заради жегите