НОВИНИ

Мая Манолова: Нужна е незабавна актуализация на бюджета

мая манолова незабавна актуализация бюджета
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 12.08.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Обръщаме се към всички политически формации в парламента, които твърдят, че ги е грижа за хората, да се заемем незабавно с актуализацията на бюджета.

Това заяви председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова на брифинг в парламента.

"Това е единственият начин да бъдат гарантирани пенсиите и надбавките от 50 лв., медиците на първа линия, бизнесът да получи подкрепа и достатъчно пари за социални плащания предвид увеличаването на цената на тока, водата и парното", коментира Манолова.

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" настояват минималната пенсия да стане 369 лв., а не така, както предлага служебното правителство – 340 лв.

"Става дума за 20 млн. лв. повече месечно или 60 млн. лв. до края на тази година. Добавката от 50 лв. към пенсиите струва на бюджета 105 млн. лв. месечно. 154 млн. лв. на месец ще струва на бюджета минималната пенсия да стане 369 лв.", каза още Манолова.

И допълни, че разчитат на дебатите в Комисията по социални въпроси и на дебатите в пленарна зала, да убедят всички народни представители, че не трябва да има нито един пенсионер, който да получава по-малко пари от тези, които е получавал досега.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Домусчиев отговори на обвиненията от Арда
Кирил Домусчиев отговори на обвиненията от Арда
"Жените наистина плачат" ще има премиера на "София филм фест"
"Жените наистина плачат" ще има премиера на "София филм фест"