НОВИНИ

Маями измъкна победата от Бостън, а Оклахома Сити записа втори втори успех над Ню Орлиънс

маями измъкна победата бостън оклахома сити записа втори втори успех орлиънс
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:20, 25.04.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Маями Хийт изравни на 1:1 победи с Бостън Селтикс в първия кръг на плейофите в Източната конференция след успех в "ТД Гардън" със 111:101. По този начин "горещите", които завършиха редовния сезон на осма позиция, откраднаха домакинското предимство на лидера след първата част на шампионата Бостън.

Гостите стигнаха до успеха с 23 тройки, които вкараха от едва 43 опита, което е рекорд в клубната история в плейофен мач. Герой за Маями бе Тайлър Хиро, който завърши срещата с 24 точки и 14 асистенции, като гардът вкара шест от стрелбите си от далечно разстояние. Много силен двубой изигра и Кейлъб Мартин, който вкара пет тройки от шест опита за общо 21 точки, а с 21 точки и 10 борби завърши центърът Бам Адебайо.

Маями пое контрол над мача в средата на третата четвърт. Дотогава двата отбора няколко пъти размениха водачеството в резултата, но серия от 10:0 позволи на гостите от Флорида да поведат с 82:70. До края Бостън така и не намери отговор как да се върне в мача и сега ще трябва да търси победа далеч от дома, за да продължи към втория кръг на плейофите.

За Селтикс с 33 точки завърши Джейлън Браун. Джейсън Тейтъм добави 28 точки, но 14 от тях бяха още в първата четвърт. Особено неефективен пък се оказа латвиецът Кристапс Порзингис. Той вкара едва една стрелба от девет опита.

Следващите два двубоя от серията са в Маями, след което Бостън ще бъде домакин на мач номер 5.

В другия двубой от НБА, игран тази нощ, Оклахома Сити Тъндър постигна категоричен успех със 124:92 над Ню Орлиънс Пеликанс. Така "гръмотевиците" имат преднина от 2:0 успеха в серията за пръв път от 2013 година.

Първенецът след редовния сезон в Западната конференция отвори двуцифрена преднина още в края на първата четвърт, която завърши 35:22, а до края на мача разликата между двата тима продължи да расте.

Шай Гилджъс-Алекзандър вкара 33 точки за победителите, а още 26 точки реализира новобранецът Чет Холмгрен. Всеки от титулярите на домакините реализира поне 13 точки, което компенсира скромния принос на играчите от пейката, завършили с общо едва 16 точки.

За гостите от Ню Орлиънс, които са без контузения си лидер Зайън Уилямсън, 19 точки отбеляза литовецът Йонас Валанчиюнас.

Следващите два мача от серията са в Ню Орлиънс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЕМ избира нов председател, мандатът на Соня Момчилова изтече
СЕМ избира нов председател, мандатът на Соня Момчилова изтече
Десетки китове заседнаха на западното австралийско крайбрежие
Десетки китове заседнаха на западното австралийско крайбрежие