НОВИНИ

Мъж замери Макрон с яйце

мъж замери макрон яйце
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:29, 27.09.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Още
Слушай новината

Мъж замери с яйце френския президент Еманюел Макрон, докато той посещаваше в понеделник ресторант и хотелски панаир в югоизточния град Лион. Яйцето удари рамото му, но отскочи, без да се счупи, предаде Агенция Франс прес.

Нападателят беше бързо задържан и изведен от стаята, като Макрон каза, че ще се опита да говори с него по-късно.

"Ако има какво да ми каже, нека дойде", каза Макрон на Международния панаир за хранене, хотелиерство и храна. "След това ще отида да го видя".

Това събитие внесе смут в топлия прием от страна на посетителите на панаира за президента центрист, не на последно място, след като той обяви, че бакшишите за ресторанти, платени с кредитна карта, вече няма да се облагат с данък.

Яйцата от разгневени протестиращи са често срещана "заплаха“ за френските политици и Макрон не прави изключение. Когато той все още беше кандидат за президент през 2017 г., яйце се взриви в главата му по време на посещение сред тълпата на националния селскостопански панаир в Париж.

Съвсем наскоро един мъж го зашлеви по лицето, докато той се ръкуваше с доброжелатели в южния град Валенс през юни. 28-годишният мъж, който заяви пред съда, че съчувства на антиправителствените протести на "жълтите жилетки" през 2018 и 2019 г., беше осъден на четири месеца затвор.

Очаква се силите за сигурността на Макрон да бъдат повишени през следващите месеци, тъй като центристкият лидер умножава публичните си изяви преди широко очакваната кампания за преизбиране. Досега той не е декларирал официално кандидатурата си за поредния петгодишен мандат, гласуването за който е следващия април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстои удължаване на срока на ковид сертификатите
Предстои удължаване на срока на ковид сертификатите
Заради високите цени: Връщат на фирмите по 50 лв. за мегаватчас използван ток (Обзор)
Заради високите цени: Връщат на фирмите по 50 лв. за мегаватчас използван ток (Обзор)