НОВИНИ

Мъжката щафета на "Спринт София" триумфира с нов национален рекорд на 4 по 100 съчетано плуване на държавното първенство

мъжката щафета спринт софия триумфира нов национален рекорд 100 съчетано плуване държавното първенство
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Плувни спортове
19:56, 02.07.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжката щафета на "Спринт София" триумфира в надпреварата на 4х100 метра съчетано плуване на държавното лично отборно първенство за мъже и жени в 50-метров басейн, което приключи днес в София. Калоян Левтеров, Тонислав Събев, Йосиф Миладинов и Йордан Янчев завършиха на първото място с нов национален рекорд - 3:41.66 минути.

Сребърните медали заслужи квартетът на "Левски" Георги Янев, Виктор Русинов, Виктор Дамянов и Иван Палигоров, а трета се нареди щафетата на "Олимпия" в състав Борис Милев, Михаил Маджунов, Боян Найденов и Ангел Маргаритов.

В същата дисциплина при жените триумфираха Калина Николаева, Диана Петкова, Милена Христова и Тиана Темелкова от "Спринт" с време 4:22.71 минути, а почетната стълбичка допълниха щафетите на Турция и "Спринт София".

Диана Петкова от "Спринт" спечели златен медал и в дисциплината 50 метра бруст при жените с време 32.40 секунди Втора и трета се наредиха сестрите Камелия и Магдалена Стоименови, които се състезават за "Спринт София". Петкова триумфира и на 100 метра бътерфлай с време 1:02.84 минути, изпреварвайки Мария Митова от "Вихрен" и Сехер Кая от отбора на Турция.

Йордан Янчев от "Спринт София" спечели в надпреварата на 200 метра свободен стил при мъжете. Той изпревари с половин секунда Антъни Иванов от ПСК "Черно море", а третото място беше за съотборника на Иванов Дениел Нанков.

Шампион на 200 метра бруст при мъжете стана Любомир Епитропов от "Вихрен" Сандански, който завърши за 2:11.97 минути и остави на сериозна дистанция зад себе си Хъзър Каан Карлък и Мехмет Емре Джаглар от тима на Турция.

В един от най-интересните финали Антъни Иванов грабната титлата в мъжкото плуване на 50 метра бътерфлай. Състезателят на ПСК "Черно море" спря хронометъра на 24.49 секунди и изпревари Йосиф Миладинов ("Спринт София"), който завърши за 24.68 секунди. Трети на почетната стълбичка се качи Симеон Събев от "Царевец" с време 25.31 секунди.

Боряна Кирчева от ПСК "Черно море" пък спечели надпреварата на 100 метра свободен стил при жените. Тя единствена слезе под 58 секунди, като завърши за 57.99 сек. На втората позиция се нареди Милена Христова от клуб "Спринт", а трета остана Туана Бетюл Ергюн от Турция.

Преслава Тошева от клуб "Дамини ЛВ" се представи най-добре от българките в плуването на 800 метра свободен стил и финишира втора с време 9:07.53 минути. Победителка стана Азра Армаган от Турция, а трета се нареди Жанет Ангелова от "Акулите"

След последните стартове на шампионата Диана Петкова стана единствената със седем златни медала. Тя спечели във всяка една от дисциплините, в които участваше. С шест златни медала от ДЛОП приключи Боряна Кирчева, а с по пет са Калоян Левтеров и Йордан Янчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Организаторът на полета с хеликоптер над "Градина": Бяхме се погрижили за безопасността
Организаторът на полета с хеликоптер над "Градина": Бяхме се погрижили за безопасността
Бизнесът се обяви за директното приемане на еврото, а не паралелното му въвеждане
Бизнесът се обяви за директното приемане на еврото, а не паралелното му въвеждане