НОВИНИ

Мъжката щафета на Ямайка не успя да се класира за финала в бягането на 4х100 м

Женската щафета на САЩ даде най-добро време в сериите.

щафета Ямайка мъже
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:47, 08.08.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ямайка, смятан от мнозина за главния претендент за златния медал в щафетата на 4х100 метра при мъжете, не успя да се класира за финала.

Ямайците, които са двукратни олимпийски шампиони и от 2012 година държат световния рекорд, завършиха на четвърто място във втората от двете серии с време от 38.45 секунди. Това не им стигна нито за класиране по място, тъй като само първите три щафети се класират по този начин за финала, нито за класиране по време, тъй като първата серия бе по-бърза и от там като "щастливи губещи" продължават Япония и олимпийският шампион от Токио Италия.

Най-добро време в сериите записа щафетата на САЩ. Резултатът на американците бе 37.47 секунди. С време под 38 секунди завърши и тимът на Република Южна Африка, който остана втори в първа серия.

Във втора серия най-добро време записа Китай с 38.24 секунди. Времето на китайците обаче не бе никак впечатляващо, тъй като в първата серия седем отбора завършиха с по-добър резултат.

В същата дисциплина при жените най-добрият резултат бе постигнат от четворката на САЩ. Американките бягаха втори до предаването между трети и четвърти пост, но благодарение на звездата си Ша'Кари Ричардсън стигнаха до победата в първа серия с 41.94 секунди. На второ място остана Германия, а от първата серия към финала продължава и Швейцария.

От втора серия за финала се класират Великобритания, Франция, Ямайка, Канада и Нидерландия, като британките дадоха най-доброто време от 42.03 секунди.

Финалите са в петък.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две силни земетресения разлюляха Южна Япония, издадено е предупреждение за цунами
Две силни земетресения разлюляха Южна Япония, издадено е предупреждение за цунами
Протестиращи нахлуха в община Дупница заради липса на вода
Протестиращи нахлуха в община Дупница заради липса на вода