НОВИНИ

МБАЛ-Исперих готова да се превърне в COVID болница

мбал исперих готова превърне covid болница
bnt avatar logo
от БНТ
10:34, 20.11.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Ако заболеваемостта в област Разград достигне 600 на 100 000 души население, МБАЛ-Исперих ще бъде болничното заведение, което ще обслужва само болни от COVID-19. Това реши на своето онлайн заседание Областният противоепидемичен щаб.

При такава ситуация МБАЛ-Кубрат ще бъде „чиста” болница или лечебно заведение, само за незаразени с коронавирус пациенти, а МБАЛ „Свети Иван Рилски” в Разград ще осигури 20% от капацитета си за лечение на хора с коронавирусна инфекция.

За последното денонощие в областта са регистрирани нови 44 случая на COVID-19. Отчетено е, че с оглед на заболеваемостта през последната седмица средните стойности достигат до около 450 на 100 000 души.

С цел да се ограничи разпространението на COVID-19, се засилва контролът по спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Разград.

Освен това до края на месеца са забранени груповите празненства на закрито, не се допускат посещения на външни лица в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни в региона, затворени остават пенсионерските клубове, ограничава се и провеждането на битаци и ежеседмични пазари в населените места в област Разград.

Функционирането на общинските пазар ще продължи при строго спазване на противоепидемични мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военнослужещи даряват кръвна плазма за лечение на COVID-19
Военнослужещи даряват кръвна плазма за лечение на COVID-19
Промени в Закона за здравето: Как ще ни уведомяват за поставяне под карантина
Промени в Закона за здравето: Как ще ни уведомяват за поставяне под карантина