НОВИНИ

МБАЛ "Света София" е в готовност за пациенти с COVID-19

мбал света софия готовност пациенти covid
bnt avatar logo
от БНТ
11:47, 24.03.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Общество

Във връзка с кризисната ситуация в страната, МБАЛ „Света София“, като отговорна институция, обяви готовността си да помогне за решаването на тежките проблеми в битката срещу COVID-19. Това се казва в съобщение от болницата.

Д-р Христо Мазнейков съобщи: "Всички трябва да се изправим заедно срещу заплахата от коронавируса, за да се справим! Много е важно в момента да се овладее паниката и хората да бъдат спокойни, че болничните комплекси разполагат с нужния персонал, апаратура и легла, за да се погрижат за такива пациенти. Имаме готовност да поемем тежко болните от вируса пациенти. Централната реанимация на болничния комплекс разполага с 10 легла и налични респиратори. Обособили сме етаж в новия корпус на МБАЛ "Света София“, който при необходимост може да поеме тежко болни от COVID-19. Очакваме спешно да ни бъдат осигурени необходимите защитни облекла от Министерството на здравеопазването. Коронавирусната инфекция се лекува с интелигентност и всеотдайност! Няма от какво да се страхуваме!“.

Още миналата седмица МБАЛ "Света София“ съобщи, че е готова да приема пациенти с COVID-19, нуждаещи се от болнично лечение. За тази цел вече е направена необходимата реорганизация на отделенията, която осигурява още 41 легла за пациенти, възстановяващи се от тежка COVID-19 инфекция и умерено тежки случаи. При необходимост може да бъде увеличен броят на леглата чрез допълнителна реорганизация с още 50.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев проведе телефонен разговор с президента на Португалия Марсело Ребело де Соуза
Румен Радев проведе телефонен разговор с президента на Португалия Марсело Ребело де Соуза
Зимната обстановка у нас: Над 30 см сняг в Северозападна България
Зимната обстановка у нас: Над 30 см сняг в Северозападна България