НОВИНИ

Мбапе и Верати пропускат мача на ПСЖ с Анже, Меси и Неймар са на линия

Италианският халф на Пари Сен Жермен Марко Верати е контузен и също ще пропусне домакинския мач на тима срещу Анже, обявиха от ПСЖ.

меси мбапе неймар разписаха един мач псж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 10.01.2023 (обновена)
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Лионел Меси и Неймар участваха в тренировката на ПСЖ преди мача от френската лига 1 срещу Анже в сряда. От френското издание "Le parisien" обаче отбелязват, че другата звезда на парижани Килиан Мбапе ще пропусне мача утре вечер.

Как ще бъде приет световният шампион Меси на "Парк де Пренс", това се питат всички във Франция. Аржентинецът бе посрещнат с шпалир от своите съотборници при завръщането си на Камп де Лож след финала в Катар, а спортният дирекотр Луис Кампос му връчи и статуетка.

Седемкратният носител на Златната топка поднови тренировки и се очаква да направи първия си мач след Мондиала в Катар именно срещу с Анже. Неймар, който не беше в състава на ПСЖ за мача срещу Шатору за Купата на Франция, очевидно ще влезе в игра за своя отбор.

Във Франция отбелязват, че Мбапе и Ашраф Хакими все още не са подновили тренировки след отпуската, която получиха от треньора Галтие след загубата от Ланс. Най-вероятно те ще се завърнат в групата за пътуването до Рен в неделя. Мароканският защитник е наказан, а нападателят все още е в почивка.

Италианският халф на Пари Сен Жермен Марко Верати е контузен и също ще пропусне домакинския мач на тима срещу Анже.

Ренато Санчес поднови тренировки с парижани в началото на седмицата.

"Ренато Санчес е добре, той ще бъде на разположение за мача срещу Рен, а не за този срещу Анже. Ще му трябва цяла седмица, преди да може да се присъедини към групата", обяви на пресконференция днес треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие.

Неговият съотборник в португалския национален отбор Нуну Мендеш също участва в заниманието на отбора тази сутрин. Завръщането му на терена беше обявено за средата на януари или дори за края на месеца, но явно той ще бъде готов за игра по-рано.

ПСЖ подновява кампанията си в Европа с осминафинален мач от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен на 14 февруари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина оперният певец Асен Селимски
Почина оперният певец Асен Селимски
Загуби за Елизе Мертенс и Ализе Корне на турнира в Хобърт
Загуби за Елизе Мертенс и Ализе Корне на турнира в Хобърт