НОВИНИ

Мбапе спечели престижна награда в Дубай

мбапе води преговори нов договор псж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 27.12.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

На церемония в Дубай се състояха тазгодишните футболни награди "Глобус".

Футболистът на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе бе големият победител, който получи наградата "Футболист на годината". Миналогодишният носител на наградата Роберт Левандовски получи новия приз "Диего Марадона" за голмайстор на годината и отличието "Играч на годината според феновете", награда спонсорирана от социалната платформа "Тик Ток".

Отборът на Челси получи отличието за отбор на годината, а Италия е национален отбор на годината. Джанлука Виали взе наградата на европейския шампион. За защитник на годината бе определен Леонардо Бонучи, а Роберто Манчини е треньор на годината. Кристиано Роналдо бе определен за голмайстор на всички времена, а трофеят бе даден на агента му Хорхе Мендеш. Федерико Пасторело е агент на годината. Женският отбор на Барселона получи отличието за най-добър женски отбор, а Акесия Путеяс взе наградата. Тя получи и приза за най-добрата дама. Легендата на бразилския футбол Роналдиньо получи награда за цялостната си кариера.

В хотел "Армани" в сградата Бурдж Халифа присъстваха и легендата на Ливърпул Иън Риш и съпругата му Керол Антъни, италианецът Фабио Капело и съпругата му Лаура Гиси и нидерландецът Патрик Клуйверт, който бе придружен от сина си Шейн.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камбуров отпразнува рекорда за най-много попадения в родния елит
Камбуров отпразнува рекорда за най-много попадения в родния елит
Славия обяви четири контроли за зимната подготовка
Славия обяви четири контроли за зимната подготовка