НОВИНИ

"Медийна група България" се присъединява към кампанията #СТИГАНАСИЛИЕ

стиганасилие кампания бнт насилието
bnt avatar logo
от БНТ
10:33, 03.08.2023 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Умората от срещата с много примери на агресия, несправедливост и безчовечност създава опасност - да приемем за норма такова ежедневие и да се събуждаме само когато пред очите ни се разкрие брутална гледка, от която няма как да отместим поглед.

Време е всички да кажем "Стига" - това е посланието на кампанията на БНТ. Днес и журналистите от "Медийна група България" - издателите на "24 часа" и още 10 сайта и списания, се присъединиха към нас. Те също ще публикуват своите видеа. Вие също можете да го направите.

Журналистите от “24 часа” също се противопоставят на агресията и силата на макетното ножче в подкрепа на каузата на БНТ “Стига насилие”. Лично издателят и дългогодишен журналист Венелина Гочева застава зад каузата с думите: “Политиците не успяха да прекроят съдебната система, но макетното ножче в ръцете на един, когато не мога да нарека мъж, го направи.”

Ето и посланията на журналистите от медията:

С кампанията си “Стига насилие”, Българската национална телевизия призовава обществото и медиите да се противопоставят на бездействието срещу агресията. Инициативата започва спонтанно след ужасяващото издевателство над 18-годишно момиче в Стара Загора с 400 шева от побой. Обществената медия многократно е акцентирала върху проблема с насилието и общественото недоволство от политическото и държавно безсилие. Журналистите в БНТ са убедени, че това трябва да се превърне в кауза и на всички медии.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов случай на насилие: Младеж преби бившата си приятелка във Видин - държал я дни наред и остригал косата ѝ
Нов случай на насилие: Младеж преби бившата си приятелка във Видин - държал я дни наред и остригал косата ѝ
Протест пред сградата на НС в подкрепа на промените в Наказателния кодекс (СНИМКИ)
Протест пред сградата на НС в подкрепа на промените в Наказателния кодекс (СНИМКИ)