НОВИНИ

Мениджърът на Манчестър Сити: Това, което направихме е изключително постижение

Пеп Гуардиола заяви, че е много горд с клуба, след като Манчестър Сити спечели световното клубно първенство.

мениджърът манчестър сити пеп гуардиола направихме изключително постижение
bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 23.12.2023 (обновена)
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Английският Манчестър Сити добави пети трофей във витрината си за 2023 година с успеха над бразилския Флуминензе с 4:0 във финала на световното клубно първенство в Джеда, Саудитска Арабия.

"Гражданите" станаха първия английски тим, който е носител едновременно на титлите във Висшата лига, ФА Къп, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство на ФИФА, което бе определено от мениджъра Пеп Гуардиола като "изключително постижение".

"Много съм горд с този клуб. Това, което направихме е изключително постижение. Да спечелим този трофей означава да бъдем най-добрите в света. Като треньор това, с което най-много се гордея е, че винаги показваме присъствие. Независимо от това дали печелим или губим, дали стигаме до трофея, ние се борим за следващия", коментира Гуардиола, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Да спечелим требъл беше наистина специално, но да добавим още два трофея и сега да държи пет големи титли показва уникална психика от отбора, клуба и феновете. Това е нещо, което нито един друг английски отбор не е правил и ние винаги ще помним незабравимото време заедно", добави испанският треньор на Манчестър Сити.

Пеп Гуардиола стана първият мениджър, който печели световното клубно първенство с три различни отбора, извеждайки Барселона до титлата през 2009-а и 2011-а, както и Байерн Мюнхен през 2013 година.

"В последните 12 месеца показахме, че сме най-добрият отбор в света. Нашите резултати доказват, че постоянството, което постигнахме е изключително", добави капитанът Кайл Уокър.

Друг от футболистите на Манчестър Сити Фил Фоудън също отбеляза историческата за клуба вечер.

"Не сме свикнали да играем при толкова топло време, така че беше трудно, но сме щастливи от резултата. Този трофей е много важен за клуба. За първи път го печелим. Това е много важно за клуба", каза Фоудън пред TNT Sports.

"Страхотен мач. Поздравления и за начина, по който игра съперникът. Те са страхотен отбор и не се предадоха лесно. Много съм горд да бъда част от този клуб и да играя редом с тези съотборници", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преместиха демонтираните фигури от Паметника на Съветската армия (СНИМКИ И ВИДЕО)
Преместиха демонтираните фигури от Паметника на Съветската армия (СНИМКИ И ВИДЕО)
Победа за Сакраменто над Финикс, Александър Везенков с три точки и 1 борба
Победа за Сакраменто над Финикс, Александър Везенков с три точки и 1 борба