НОВИНИ

Меси отбеляза гол №600 с екипа с номер 10 при измъчен успех срещу Леванте

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:33, 14.12.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Футбол
меси отбеляза гол №600 екипа номер измъчен успех леванте

Аржентинецът вкара единствения гол за домакинския успех срещу 18-ия Леванте в среща от 13-ия кръг на испанската Примера Дивисион.

Голът дойде четвърт час преди края на двубоя на "Камп Ноу", когато Френки де Йонг изведе Меси на отлична позиция, а капитанът на "каталунците" отбеляза след страхотен изстрел с левия крак, за до донесе трите точки на своя тим.

За аржентинския футболист това попадение имаше и символична стойност, тъй като беше под номер 600 за него, от както той играе с екипа с номер 10 на гърба си от началото на сезон 2008/09.

Меси започна с фланелката с номер 30 при дебюта си за първия тим през 2004-та година, след което игра и с екип номер 19, преди през 2008-ма година да замени Роналдиньо като новата десетка на Барса.

С успеха "каталунците" се върнаха на победния път след двете последователни загуби и вече имат актив от 17 точки на осмо място в класирането в испанския шампионат.

Леванте пък за момента се намира в зоната на изпадащите на 18-та позиция, като това беше първа загуба за тима от Валенсия от шест мача насам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой и как ще се ваксинира у нас?
Кой и как ще се ваксинира у нас?
Ремонтът на Бачковския манастир продължава след Нова година
Ремонтът на Бачковския манастир продължава след Нова година