НОВИНИ

Меси вече е рекордьор по участия за Барселона

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:12, 22.03.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Футбол
меси вече рекордьор участия барселона

Аржентинецът официално стана футболиста с най-много мачове за "каталунците", след като снощи изигра своя мач №768 за клуба при разгрома с 6:1 срещу Реал Сосиедад в среща от 28-ия кръг на Ла Лига.

Меси задмина клубната легенда на Барса Шави Ернандес, който в своята кариера записа общо 767 двубоя с фланелката на "лос блаугрнас".

Преди няколко седмици Меси изпревари бившия си съотборник и в класацията за най-много срещи за Барселона в испанското първенство.

Късно снощи Лионел отбеляза нови два гола за "каталунците", като по този начин вече има 663 попадения за клуба. Към тях могат да бъдат добавени и 287 асистенции, както и 34 трофея, които Меси е спечелил със състава на Барса.

Освен аржентинецът, при разгрома в Сан Себастиан на два пъти беше точен младия американец Сержиньо Дест, а Антоан Гризман и Осман Дембеле се разписаха по веднъж.

Почетното попадение за Сосиедад бе дело на Андер Баренечеа Мугуруса, който бе точен за 1:5 в 77-та минута.

В подреждането Барса продължава да преследва лидера Ателтико Мадрид, като разликата остава 4 точки, докато тимът от Сан Себастиан остава на 5-то място, но вече е с равни точки с 6-ия Бетис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без ток са някои населени места в Западна България
Без ток са някои населени места в Западна България
Тотнъм се реваншира за резила в Загреб
Тотнъм се реваншира за резила в Загреб