НОВИНИ

Между 29° и 34° максимални температури днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 16.08.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Времето
Слушай новината

Между 29° и 34° ще са днес максималните температури, в София - около 29°. В близките часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад.

Утре температурите още малко ще се повишат, в сравнение с днес и максималните ще са между 31° и 36°, в София - 30 - 31°. Ще бъде слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони на страната ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове, когато само на отделни места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб северозападен вятър, вълнението на морето също ще бъде слабо. Максималните температури ще са от 29 до 32°, а температурата на морската вода е около 25 - 27°.

В планините също ще преобладава слънчево време, с по-съществена купесто-дъждовна облачност в Рило-Родопската област, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 18° на Алеко до 27° в Банско.

Затопляне предстои утре и на Балканите, в комбинация с предимно слънчево време. Краткотрайни валежи се очакват след обяд главно в планинските и източните райони от полуострова.

У нас предимно слънчево ще се задържи и в четвъртък, и петък, а затоплянето ще продължи и в много райони ще бъде опасно горещо. Ново захлаждане предстои през почивните дни, когато се очакват временно интензивни валежи и гръмотевични бури, ще има условия и за градушки, а температурите ще се понижат с 5-6 градуса. В началото на новата седмица ще има и слънчеви часове, но остават условията следобедни валежи и гръмотевици.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Косово отмени режима на тока, след като си осигури електричество от Албания
Косово отмени режима на тока, след като си осигури електричество от Албания
"Продължаваме промяната" се регистрираха за изборите със заявката за първо място
"Продължаваме промяната" се регистрираха за изборите със заявката за първо място