Международните превозвачи: Пакетът "Мобилност" сегментира пазара безпрецедентно

от БНТ
09:13, 10.07.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Ние сме дълбоко разочаровани от вчерашното гласуване на пакета "Мобилност". Основният довод той да бъде приет в сегашния му вид е да не се губи време, въпреки че пакетът не е завършен, каза в Сутрешния блок на БНТ Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи.

Той отбеляза, че приемането на пакета се случва след като Еврокомисията въведе "зелените коридори", които улесниха транспортния бранш и доставката на стоки от първа необходимост.

"Тоест в един момент ние наблюдаваме облекчаване на мерките за движение, а в следващия наблюдаваме приемането на мобилен пакет преждевременно", продължи Рашков.

По думите му притеснително е, че "самата Еврокомисия, която въведе пакета на първо време, вчера се обяви против гласуването в парламента".

"Вчерашното гласуване е много тежък удар и подкрепа на евроскептицизма, който продължава да вилнее в Европа. То показа ясно, че държавите със силна икономика, могат да наложат волята си, независимо дали тя има икономическа логика или не", заяви той.

Според Рашков "това е опасен популистки елемент, които при всички положения не подкрепя единния пазар".

"Ние призовахме от самото начало за пакет, който регулира правилно нашата индустрия и работи за всички държави в Европа. Ние не наблюдаваме това в момента. Ние наблюдаваме приемането на пакет, който сегментира пазара безпрецедентно", обобщи той.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
She’s The One: 7 жени, за които няма невъзможни неща на една сцена
She’s The One: 7 жени, за които няма невъзможни неща на една сцена
Арести и протести. Анализът на Десислава Атанасова от ГЕРБ и Христо Проданов от БСП
Арести и протести. Анализът на Десислава Атанасова от ГЕРБ и Христо Проданов от БСП