НОВИНИ

Арести и протести. Анализът на Десислава Атанасова от ГЕРБ и Христо Проданов от БСП

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 10.07.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Вчера до обяд прокуратурата и МВР арестува двама президентски съветници – Пламен Узунов и Илия Милушев, а привечер пред Президентството имаше протест в защита на институцията на държавния глава и правовия ред в държавата.

"Има война между институциите и тя е очевидна", настоя в Сутрешния блок на БНТ депутатът от левицата Христо Проданов.

"Акциите са срамни и всеки ден в страната има скандали. Притеснява ни начинът, по който прокуратурата подхожда към изпълнителната власт и съответно към Президентството. Президентството остана единствената институция, която не е обсебена от мафията", настоя той.

"В момента се правят акции на прокуратурата срещу определени лица и това, че те са съветници на държавния глава, показва неговия личен избор за тези хора. Няма друга държава, в която президентът ти, който се е клел в конституцията да бъде обединител, да зове за организиран бунт", посочи на свой ред Десислава Атанасова от ГЕРБ.

По думите й президентът и българското правителство са избрани легитимно и има подкрепящо мнозинство, което стои зад него.

"Легитимният начин да има промяна в управленския модел е вотът на българските граждани", настоя тя.

"Очевидно, е че БСП е единствената опозиция на това управление, но нямаме абсолютно никакви намерения да яхаме който и да е било протест", категоричен бе Проданов.

Той обяви, че на България е нужно национално обединение срещу мафиотизираното управление, докато Атанасова го контрира, че се създава общ фронт срещу бъдещето на България и влизането ни в Еврозоната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международните превозвачи: Пакетът "Мобилност" сегментира пазара безпрецедентно
Международните превозвачи: Пакетът "Мобилност" сегментира пазара безпрецедентно
Бойко Борисов: Не ми се иска от глупост държавата да се разруши
Бойко Борисов: Не ми се иска от глупост държавата да се разруши