НОВИНИ

Въпреки забраната - нощните заведения във Варна работят. Засилват проверките и контрола

bnt avatar logo
от БНТ
07:15, 10.07.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

След разпореждането на премиера кризисните щабове към областните управители да предприемат необходимите специфични мерки по места - какво ще бъде направено във Варна?

На фона на 23 нови случая на лица с положителни проби само за денонощие на територията на област Варна, с което регистрираните достигнаха 186, 22-ма от които са в болница - какви мерки взе кризисният щаб към областната администрация- обясни Стоян Пасев - областен управител на Варна.

"Варна, Бургас и Добрич са най-натоварените области, защото сме в летния сезон и всички са на черно море. Заведенията са пълни, въпреки че снощи от 00:00ч. влезе забраната, пак имаше заведения, които работеха. Тук е ролята на държавата, всички институции са впрегнати в тези проверки, така че това е различното от другите области", заяви областният управител Стоян Пасев.

Вчера на заседание на областния щаб повечето от членовете са изразили мнение, че относно сватбите и семейните тържества, ако се спазват всички противоепидемични мерки, те могат да се провеждат. Той уточни, че не са толкова много сватбите на територията на Варненска област - 8 на брой.

За месеците май и юни драстично са спаднали сватбените ритуали - около 65%, показват данните от ритуалната зала.

"При абитуриентите е по-трудно, защото младите по-трудно спазват дисциплина. Въпреки всичко, в момента има само Първа и Четвърта езикова гимназия. При спазване на всички норми, могат да се проведат спокойно събитията", допълни Пасев.

Автор: Даниела Цекова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID рекорди в САЩ и Бразилия – 65 хил. и 42 хил. случая
COVID рекорди в САЩ и Бразилия – 65 хил. и 42 хил. случая
Отново без публика на стадионите. Какво мислят феновете?
Отново без публика на стадионите. Какво мислят феновете?