НОВИНИ

Отново без публика на стадионите. Какво мислят феновете?

отново без публика стадионите мислят феновете
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 10.07.2020
Чете се за: 01:26 мин.
У нас

Новата забрана за публика на спортни състезания на открито и закрито, която влезе в сила от полунощ, се появява в заключителната фаза на първенството по футбол.

И докато шампионът и носителят на Купата на България вече са ясни, то все още има въпросителни за останалите представители на страната ни в евротурнирите. Това важи и за отборите, които трябва да решат в спор помежду си, кой от тях ще продължи да е в Първа и кой ще изпадне във Втора лига. Такъв е случаят с един от традиционните отбори в родния елит "Дунав“, чиито фенове ще трябва да търсят алтернативни начини за подкрепа на любимците си.

Вратите на Градския стадион в Русе ще останат затворени, както са и в момента. До второ нареждане, тук ще могат да влизат само футболисти, треньори и служебни лица. А на футболната емблема на града – отборът на "Дунав“, му предстои важен мач. След немалкото трудности през последната година, свързани с финансирането на клуба, той има нови собственици и може да гарантира мястото си в елита за пета поредна година.

В понеделник, от 18:15 ч. на Градския стадион в Русе за мача срещу "Царско село“ обаче на практика "Дунав“ губи немалка част от домакинското си предимство. Какво мислят по този въпрос и замислят ли вече алтернативни варианти за подкрепа на своите любимци, споделят някои от феновете на отбора.

Ангел Бонев - зам.-председател на фен клуб „Дунав завинаги“: Имаме двама заразени в отбора - защитникът Любен Николов и вратарят Винченцо Ангелов. Те са изолирани от останалата част на отбора. Направени са тестове на всички и днес ще излязат резултатите.

Бонев заяви, че за тях няма смисъл от такава забрана. "В момента няма как стадионът да се напълни, да дойдат 10 000 души, но с едни малко по-строги мерки и по-добра организация и от наша страна, и от страна на БФС, нещата могат да се случат. Вчера преките ни конкуренти се насладиха на мач с публика, а ние в понеделник ще играем без публика, но работим за намиране на алтернативни начини за гледане на мача", допълни той.

Тихомир Вълков: "Левски", ЦСКА, "Лудогорец", "Локо" (Пловдив) си изиграха важните мачове пред публика, сега свършиха техните важни мачове и "Дунав" става единственият прецакан отбор без подкрепа, а той има нужда от такава. И финансовото му състояние е тежко. Публиката, футболистите и треньорският екип - само те могат да помогнат на "Дунав" да оцелее.

Феновете се надяват новите тестове на останалата част на отбора да бъдат отрицателни. След излизането на тези резултати "Дунав" отново ще бъде тестван в събота - такива са изискванията, за да бъде позволено на отбора да излезе в понеделник на терена с "Царско село".

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въпреки забраната - нощните заведения във Варна работят. Засилват проверките и контрола
Въпреки забраната - нощните заведения във Варна работят. Засилват проверките и контрола
Служител на пресслужбата на Меркел, заподозрян в шпионаж
Служител на пресслужбата на Меркел, заподозрян в шпионаж