НОВИНИ

Междусъседски скандал в Ракитово завърши с убийство

междусъседски скандал ракитово завърши убийство
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 02.06.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Скандал между съкварталци в Ракитово приключи с убийство.

Всичко започнало във вторник вечерта пред къща в ракитовската махала „Запад“. Жители на квартала се спречкали с други техни съседи. Напрежението бързо ескалирало и разпрата прераснала в сбиване. Тогава в една от стаите на къщата 30-годишният домакин, афектиран от случващото се, взел кухненски нож и нанесъл прободни рани на двамата 35-годишни опоненти.

Пострадалите са транспортирани и настанени в МБАЛ-Велинград. За съжаление малко по-късно единият от тях е починал. Другият е с повърхностни рани и наранявания и без опасност за живота.

След получаване на сигнал за случилото се на мястото незабавно са изпратени дежурни екипи на полицейския участък в Ракитово и Районното управление във Велинград.

Пред БНТ говорителят на полицията Мирослав Стоянов съобщи, че е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства имащи отношение към извършеното престъпление. За случилото се незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В ареста за срок от 24 часа са задържани извършителят на нападението, неговият 52-годишен баща и 31-годишен брат. Извършителят е криминално проявен, задържан е за 72 часа. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Репортер: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денят на Ботев: Възпоменателни тържества в родния му Калофер
Денят на Ботев: Възпоменателни тържества в родния му Калофер
70 години на трона: Бляскави и зрелищни тържества в Лондон в чест на кралица Елизабет Втора
70 години на трона: Бляскави и зрелищни тържества в Лондон в чест на кралица Елизабет Втора