МФ публикува списък с договори на публични предприятия на стойност над 1 млн. лв.

от БНТ
16:23, 30.07.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
публикува списък договори публични предприятия стойност млн
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

Министерството на финансите публикува списък на договорите на стойност над 1 млн. лв., сключени от публични предприятия с доставчици на строителство, стоки и услуги за периода 1 януари 2019 - 30 април 2021 г.

Общата сума на договорите, сключени след проведена обществена поръчка, е 11,505 млрд. лв. без ДДС, а на договорите, сключени без обществена поръчка, чрез т.нар. "ин хаус“ възлагане е 8,087 млрд. лв. без ДДС.

В общите суми не са включени договори, които са с прогнозни цени, както и рамкови договори, чиито цени се определят с приемо-предавателен протокол. Според анализа на разходите на публичните предприятия, извършен от Министерството на финансите и представен на Втория обществен съвет към министъра на финансите, посветен на капиталовите разходи на държавата, общата сума на договорите, сключени от държавните предприятия за този период, са на стойност над 20 млрд. лв., като от тях 11,7 млрд. лв. са сключени с обществени поръчки, а 8,6 млрд. лв. – без обществени поръчки, като в сумите са включени и рамковите договори и тези по прогнозни цени.

Списъка, публикуван от Министерството на финансите, вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Левски представи Георги Миланов
Левски представи Георги Миланов
Двама българи ще ни представят в събота в Токио
Двама българи ще ни представят в събота в Токио