НОВИНИ

Мидълзбро шокира Тотнъм след продължения и се класира за 1/4-финал на ФА Къп

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:27, 02.03.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
мидълзбро шокира тотнъм продължения класира финал къп
Слушай новината

Отборът на Мидълзбро надви с минималното 1:0 у дома елитния Тотнъм след продължения и по този начин се класира за 1/4-финалите в турнира ФА Къп.

Двубоят на "Ривърсайд" предложи много емоции и за феновете на двата тима, като зрителите видяха общо повече от 30 удара за 120-те минути, които се изиграха.

Редовното време завърши без голове, макар сериозни пропуски след центрирания от ъглов удар да направиха Мат Крукс от състава на Мидълзбро и Ерик Дайър за гостите от Тотнъм.

Впрочем "шпорите" стигнаха до гол чрез Хари Кейн в 60-та минута, но попадението не бе зачетено, тъй като нападателят бе в положение на засада.

В крайна сметка се стигна до продължения, където жокерът за домакините се оказа 19-годишният Джошуа Кобърн, който ги класира за следващата фаза с гол в 106-ата минута.

Тотнъм все пак се опита да се добере до равенството в оставащите минути, като в 120-ата минута Ерик Дайър стреля опасно с глава, но стражът на домакините Джо Лъмли направи решително спасяване, за да съхрани победата за своя тим.

По този начин отборът от Чемпиъншип взе втори пореден голям скалп в турнира за ФА Къп, след като във фазата на 1/16-финалите футболистите на Крис Уайлдър отстраниха като гости Манчестър Юнайтед след изпълнения на дузпи.

Напред за ФА Къп продължават още шампионът на Англия Манчестър Сити, който се справи с Питърбро и представителят на Висшата лига Кристъл Палас, който се наложи с 2:1 срещу Стоук Сити.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слабо затопляне и повече слънчеви часове през почивните дни
Слабо затопляне и повече слънчеви часове през почивните дни
Милан и Интер оставиха развръзката за реванша в първия 1/2-финал за Купата на Италия
Милан и Интер оставиха развръзката за реванша в първия 1/2-финал за Купата на Италия