НОВИНИ

Микел Артета: Имам голяма вяра, че можем да отидем в Мюнхен и да победим в реванша

микел артета имам голяма вяра можем отидем мюнхен победим реванша
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:02, 10.04.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Арсенал Микел Артета призна, че грешките на неговите футболисти са стрували скъпо при равенството 2:2 у дома срещу Байерн Мюнхен в първа среща между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига.

След последния съдийски сигнал испанският специалист заяви още, че изравнителното попадение на "баварците" е създало несигурност в редиците на лондончани.

"Започнахме наистина добре, доминирахме и не допуснахме опасности. Отбелязахме наистина добър гол, а веднага след това стана различен мач. Давахме топката на опонентите си и те реализираха изравнително попадение, което създаде несигурност за нас. Вторият гол също бе при необичайна за нас ситуация", коментира треньорът на "артилеристите".

"Това е Шампионската лига - ако правиш грешки, те наказват. Не правехме доста малки неща, които са част от обичайните ни стандарти. Позволихме на противника да използва свободни пространства, а те са много опасни. Дори при 1:2 обаче ние бяхме стабилни и опитвахме да намерим ритъм, а не да прибързваме", продължи той.

Запитан относно предстоящия реванш в Мюнхен, Микел Артета отговори следното: "Имам голяма вяра, че можем да отидем там и да ги победим. Трябва да се подготвим наистина добре".

В исторически план Арсенал и Байерн са се срещали общо три пъти във фазата на директните елиминации в Шампионската лига, като неизменно "баварците" са продължавали напред.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков прекрати правомощията на омбудсмана Диана Ковачева
Росен Желязков прекрати правомощията на омбудсмана Диана Ковачева
Близначета мини холандски козички се родиха в бургаския зоопарк (СНИМКИ)
Близначета мини холандски козички се родиха в бургаския зоопарк (СНИМКИ)