НОВИНИ

Микел Артета иска Арсен Венгер да се върне в Арсенал

Арсен Венгер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 25.11.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че иска да върне бившия треньор на „топчиите“ Арсен Венгер обратно в клуба и дори вече е говорил с него за възможно завръщане.

Под ръководството на 72-годишния френски специалист Арсенал спечели три титли във Висшата лига и седем пъти Купата на Англия през 22-те си години начело на тима в северен Лондон.

Микел Артета се учи именно от него, след като игра под ръководството на Венгер в продължение на пет години.

„Ще се радваме той да бъде много по-близо до нас“, каза настоящия мениджър на Арсенал.

Микел Артета замени Унай Емери през декември 2019 г., 19 месеца след като Арсен Венгер приключи своята работа в клуба след 1235 мача като мениджър на „артилеристите“.

„Мисля, че би се зарадвал дори само като види средата, която може да създаде около себе си, когато е на това място, заради уважението възхищението и любовта, която всеки в клуба изпитва към това, което е направил, както и към това, което представлява като личност“, сподели мениджърът.

Арсенал се намира на 5-о място в класирането след 12 мача през този сезон, а в следващия двубой се изправя срещу Нюкасъл в събота.

Артета сподели, че "има комуникация" с Венгер, запитан от журналисти дали е направено официално предложение към французина да се върне на „Емирейтс“. Той обаче уточни, че "не може да каже" каква роля ще поеме Венгер в клуба.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампания срещу насилието над жени в Русе
Кампания срещу насилието над жени в Русе
Една година от смъртта на Диего Марадона
Една година от смъртта на Диего Марадона