НОВИНИ

Микел Артета остава лоялен на Арсенал

Испанецът и англичаните удължиха своето сътрудничество

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
15:55, 12.09.2024
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
микел артета бъдем мотивирани амбициозни смели
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

В Арсенал треньорските промени изглеждат трудно осъществими на този етап. Англичаните ще продължат да гласуват доверие на Микел Артета на мениджърския пост, анонсираха днес официално от клуба. От информацията не става ясно за колко време е новото споразумение между двете страни, но местната преса съобщава, че испанецът ще продължи да води „артилеристите“ до лятото на 2027 година. По този начин се слагат край на породилите си спекулации, че той може да се раздели с лондончани след изтичането му на контракта след края на настоящия сезон.

Артета застана начело на „топчиите“ в средата на декември през 2019 година и под негово ръководство трофеите не закъсняха. Старши треньорът е с основна заслуга тимът от Лондон да се конкурира с Манчестър Сити за титлата в предходните два сезона, но и в двата пъти златото във Висшата лига отиде в колекцията на „гражданите“.

Във визитката на 42-годишния специалист с „артилеристите“ личи един трофей за ФА Къп. Освен това на два пъти изведе лондончани до Къмюнити Шийлд. Част от активната спортна кариера на треньора премина именно в редиците на „топчиите“, с които на два пъти спечели ФА Къп и Къмюнити Шийлд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митничари на "Калотина" задържаха недекларирани близо 350 000 евро
Митничари на "Калотина" задържаха недекларирани близо 350 000 евро