НОВИНИ

Микел Артета остава оптимист относно битката за титлата във Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:37, 27.04.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
микел артета остава оптимист относно битката титлата висшата лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Арсенал Микел Артета призна превъзходството на Манчестър Сити при загубата на неговия тим с 1:4 в сряда вечер, но въпреки това остава оптимист за шансовете на своя тим в битката за титлата в Англия.

Според испанеца ключът за поражението на неговия тим е било представянето на лондончани през първото полувреме, когато те не са успявали да спечелят единоборствата в средата на терена.

"Анализът е ясен. По-добрият отбор спечели двубоя. Те бяха по-добри, особено през първото полувреме. Ние дори не доближихме нашето ниво. Когато това се случи, разликата става прекалено голямо", заяви наставникът на Арсенал.

"В първите 30 минути сред основните неща, които трябва да направиш, за да поведеш срещу такъв изключителен съперник, е да печелиш единоборствата, а ние не го направихме и бяхме наказани. В момента сме начело при оставащи пет кръга, така че играчите заслужават признание след девет месеца и половина в подобна ситуация", допълни Артета.

Бившият футболист на "артилеристите" все пак сподели още, че до края на сезона остават пет кръга, а на първо време задачата пред него и неговия екип ще бъде да вдигнат футболистите след загубата от Сити.

"Все още има двубои, които да бъдат изиграни. За 22 години в тази страна съм видял много неща и няма два еднакви мача във Висшата лига", коментира треньорът на Арсенал.

"Първо трябва да вдигнем футболистите след поражението от Сити, защото те страдат, а загубата е трудна за преглъщане. Ще опитаме да се представим по-добре още в следващия ни мач", завърши Микел Артета.

Въпреки тежката загуба на "Етихад" вчера вечерта отборът на Арсенал може да се похвали, че след петгодишна пауза отново ще играе в групите на Шампионската лига, след като до края на сезона тимът няма как да бъде изместен от позицията си в топ 4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След пътуването до Антарктида: Във Варна очакват кораба "Св. св. Кирил и Методий" на 2 май
След пътуването до Антарктида: Във Варна очакват кораба "Св. св. Кирил и Методий" на 2 май
Тристранният съвет не постигна съгласие по бюджета - какви са различията между социалните партньори?
Тристранният съвет не постигна съгласие по бюджета - какви са различията между социалните партньори?