НОВИНИ

Милан и Рома не излъчиха победител в зрелище с шест гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:23, 27.10.2020
Чете се за: 01:29 мин.
Футбол
милан рома излъчиха победител зрелище шест гола

На стадион "Сан Сиро" "росонерите" и "вълците" завършиха 3:3 в мач, който гостите на три пъти успяваха да се върнат след като допускаха да изостават.

По този начин лидерът в Серия "А" Милан прекъсна победната си серия. Златан Ибрахимович и компания загубиха първи точки през този сезон, но останаха на първо място с 13 точки. Римляните пък имат осем точки.

В Милано домакините поведоха още във 2-та минута, когато Ибрахимович се възползва от хитър пас на Родриго Леао и след като премина вратаря на Рома реализира на празната врата за 1:0.

Гостите отговориха чрез Един Джеко, който с глава изравни в 14-та минута. Тогава, след центриране от корнер Донарума се размина с топката и за босненецът не представляваше трудност да отбележи за 1:1 на опразнената врата.

"Росонерите" отново поведоха две минути след почивката, когато Леао намери непокрития Салемакерс, който от около 10-ина метра не остави шансове на Антонио Миранте.

Гостите от Рим изравниха в 71-та минута, когато получиха право да изпълнят дузпа за спорно нарушение срещу Педро. Главният рефер обаче бе категоричен, като дори не прегледа ситуацията със системата ВАР. Точен от бялата точка за 2:2 беше Верету.

Скоро след това отново главният съдия беше в центъра на вниманието, когато за втори път посочи бялата точка, като този път решението му беше в полза на Милан. И това му отсъждане обаче предизвика полемики, тъй като повтореният не успяха да убедят в правотата на решението му.

Златан Ибрахимович реализира дузпата, давайки за трети път преднина на своя отбор в срещата в 79-та минута.

"Римските вълци" обаче отново успяха да отговорят, като в 84-та минута оформиха крайното 3:3, след като отново се разписаха след ъглов удар. Кристанте отклони топката към втора греда, където беше Мараш Кумбула, за да донесе точката на своя тим.

Така Милан пропусна да дръпне в класирането и за четвърти път в своята история да стартира с пет успеха в първите пет кръга на Калчото, последният от тях през 1992/1993 г., но въпреки това записа 22-и пореден мач без загуба във всички турнири. Освен това "росонерите" вече в 25 поредни мача са отбелязвали гол в първенството, нещо което не им се бе случвало от 1973 година.

Рома пък остана без поражение на терена, след като единствената загуба дойде служебно след равенството 0:0 с Верона на старта на кампанията.

И за двата тима предстоят мачове от турнира Лига Европа, като "вълците" посрещат българския ЦСКА-София на "Стадио Олимпико", докато за Милан предстои домакинство на Спарта (Прага), където се подвизава българинът Мартин Минчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски и Стоянович се разбраха, словенецът подписва в петък
Левски и Стоянович се разбраха, словенецът подписва в петък
Президентът прие почетния строй на полигона "Корен"
Президентът прие почетния строй на полигона "Корен"