НОВИНИ

Милан обърна ПСЖ на "Сан Сиро" за първи успех в Шампионска лига

Росонерите се наложиха с 2:1 над шампиона на Франция

Милен Костов
от Милен Костов
23:58, 07.11.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Рафаел Леао Оливие Жиру Милан
Снимка: БТА
Слушай новината

Милан победи Пари Сен Жермен (ПСЖ) с 2:1 в мач от 4-ия кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Росонерите стигнаха до обрат след голове на Рафаел Леао и Оливие Жиру.

Бившият вратар на Милан Джанлуиджи Донарума играе първия си мач на стадион "Сан Сиро", откакто напусна росонерите по посока Париж. В началните 10 минути на двубоя стражът бе замерян с фалшиви банкноти, а от трибуните се чуваха скандирания "Доларума", след като италианецът напусна родния си клуб, за да получава по-високо възнаграждение в ПСЖ.

Гостите изненадаха противника си с гол още в 9-ата минута. Бившият футболист на Интер Милан Шкриниар се разписа с глава от непосредствена близост.

Възпитаниците на Стефано Пиоли обаче отговориха само 3 минути по-късно. Джанлуиджи Донарума спаси удар по земя на Оливие Жиру, но топката се вдигна високо в наказателното поле. Рафаел Леао бе с гръб към вратата, но изпрати топката в мрежата с удар наподобяващ "задна ножица".

До края на полувремето Осман Дембеле имаше добра възможност да върне преднината на френския шампион, но стреля в напречната греда.

След почивката "червено-черните" стигнаха до пълен обрат. Оливие Жиру засече с глава центриране на Тео Ернандес за 2:1.

По подобие на първата част в края на второто полувреме столичани отново стреляха в гредата. Резервата Кангин Лий нацели десния страничен стълб в предпоследната минута от редовното време.

ПСЖ заема втората позиция в класирането с актив от 6 точки. Милан се намира на 3-ото място в подреждането с 5 пункта. В друг мач от групата Борусия Дортмунд се наложи над Нюкасъл с 2:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застудяване и проливни валежи днес
Застудяване и проливни валежи днес
Манчестър Сити стигна до нова рутинна победа над Йънг Бойс в Шампионска лига
Манчестър Сити стигна до нова рутинна победа над Йънг Бойс в Шампионска лига