НОВИНИ

Милан показа колебания срещу 10 от Славия Прага, но все пак взе добър аванс преди реванша

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:55, 07.03.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
милан показа колебания славия прага все пак взе добър аванс реванша
Слушай новината

Отборът на Милан спечели трудно с 4:2 домакинството си на Славия Прага в първия двубой между двата тима от осминафиналите в турнира Лига Европа.

Крайният резултат обаче със сигурност не удовлетворява до край "росонерите", които в продължение на повече от един час бяха с човек повече на терена след изгонването на Ел Хадж Малик Диуф, който получи директен червен картон в 26-ата минута за опасно влизане в краката на Кристиан Пулишич.

Скоро след този епизод домакините излязоха напред в резултата чрез Оливие Жиру, който в 34-ата минута оползотвори хубаво центриране на Рафаел Леао.

Въпреки че бяха с 10 души на гостите от Прага намериха начин да отговорят веднага, като само 120 секунди по-късно Давид Дудера изравни резултата с прекрасно изпълнение от въздуха извън наказателното поле.

За радост на тифозите на "Сан Сиро" все пак техните любимци много бързо си върнаха контрола върху срещата и до почивката вкараха два бързи гола чрез Тижани Райндерс, който се разписа с изстрел от дистанция и Рубен Лофтъс-Чийк след центриране от ъглов удар на Тео Ернандес.

През второто полувреме играчите на Славия, макар и в намален състав, намериха сили да стигнат и до още едно попадение благодарение на Иван Шранц, отбелязал с диагонален удар в 65-ата.

Малко преди края на редовното време обаче звездата на Милан Рафаел Леао блесна със страхотна солова акция отляво преди да асистира на Кристиан Пулишич, който чукна топката за крайното 4:2 в полза на отбора, воден от Стефано Пиоли.

По този начин Милан си осигури аванс от два гола преди реванша на терена на Славия Прага, който е след седмица - на 14 март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марсилия наказа тежко бившия си треньор и Вилареал, Бенфика и Рейнджърс не се победиха в голово шоу
Марсилия наказа тежко бившия си треньор и Вилареал, Бенфика и Рейнджърс не се победиха в голово шоу
Тежка аркада не спря Радослав Росенов по пътя му към втори успех на олимпийската квалификация в Италия
Тежка аркада не спря Радослав Росенов по пътя му към втори успех на олимпийската квалификация в Италия