НОВИНИ

Милан се наложи над Емполи след голово шоу в последните секунди

милан жиру все близо удължаване договора френския нападател
bnt avatar logo
от БНТ
08:12, 02.10.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Милан победи Емполи с 3:1 в мач от 8-ия кръг на Серия А. Преди началото на добавеното време росонерите водеха с гол на Анте Ребич. Недим Байрами изравни в продължението, а Фоде Бало-Туре и Рафаел Леао донесоха успеха на тима си.

През първото полувреме на стадион "Карло Кастелани" в Емполи шампионите бяха по-активни в преден план, но така и не успяха да материализират натиска си. Гилермо Викарио отрази изстрели на Рафаел Леао и Алексис Салемакерс.

Стефано Пиоли бе принуден да извърши две принудителни смени още преди почивката. Алексис Салемакерс и капитанът Давиде Калабрия се контузиха и бяха заменени от Раде Крунич и Пиер Калулу.

След паузата натискът на росонерите се засили. Оливие Жиру стреля в напречната греда от пряк свободен удар.

Наставникът на гостите бе принуден да направи трета принудителна смяна след травма на Симон Кяер. Тогава треньорът извърши тройна смяна, като в игра се появи Анте Ребич. Именно нападателят откри резултата, след като стреля от движение след пас на Рафа Леао.

Домакините хвърлиха всички сили в преден план и изравниха в първата минута на добавеното време. Недим Байрами възобнови паритета с впечатляващо изпълнение от фаул.

Играчите на Паоло Дзанети си мислеха, че ще измъкнат точка от двубоя, но гостите си върнаха преднината в ответната атака. Фоде Бало-Туре стреля от въздуха за 2:1.

В заключителните секунди на сблъсъка Рафаел Леао оформи крайния резултат. Португалецът бе изведен сам срещу вратаря на контраатака и с прехвърлящ удар го преодоля.

Това е четвъртият двубой в историята на италианския футболен елит, в който има три гола след 90-ата минута - Перуджа-Реджина на 5 януари 1997 г., Болоня-Наполи на 2 ноември същата година и Фиорентина-Лацио на 9 януари 2016 г.

Милан заема 3-ата позиция в класирането с актив от 17 точки. Емполи се намира на 14-ото място в подреждането със 7 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
174 жертви при безредици след футболен мач в Индонезия
174 жертви при безредици след футболен мач в Индонезия
Изборите в Карловско: Най-възрастната жена в с. Каравелово днес няма да гласува
Изборите в Карловско: Най-възрастната жена в с. Каравелово днес няма да гласува