НОВИНИ

Милен Керемедчиев: В последния дебат Тръмп постави три капана на Байдън и той се хвана

bnt avatar logo
от БНТ
10:22, 24.10.2020
Чете се за: 01:20 мин.
По света

Тръмп постави три интересни капана на Байдън и той влезе в тях и се наложи да се извинява и да признава за грешки по време на управлението му като вицепрезидент и като сенатор.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

"Последният дебат беше доста по-различен от първия, който беше много хаотичен и всъщност тогава ролите бяха разменени - президентът Тръмп беше много нападателен, прекъсваше своя опонент, прекъсваше и водещия, а Байдън беше в дефанзивна позиция. Сега Тръмп беше доста по-спокоен в изказа си, докато Байдън беше по-настъпателен и по-агресивен", коментира той.

Според Керемедчиев първият дебат е би много по-агресивен, защото е бил насочен към твърдия електорат на двамата кандидати - "Тръмп бидейки агресивен, републиканците спечелиха от това, докато Байдън, обръщайки се към зрителите, трупаше от колебаещите се гласоподаватели".

Бившият зам.-министър коментира още, че сега Тръмп се чувства доста по-спокоен за предстоящите избори, отколкото в предния дебат, защото се вижда, че в ключови щати като Айова, Южна Каролина, Тексас, Флорида, републиканците, които са се регистрирали за изборите, са доста по-голям брой в сравнение с 2016 година, а такъв рязък скок на записалите се да гласуват демократи няма.

Тръмп доста умело е използвал и факта, че се зарази с коронавирус. Той разчита на икономическите показатели, за да покаже, че нещата се връщат към нормален режим, защото в момента има 4% спад на брутния вътрешен продукт, като се очаква догодина те да го наваксат. Освен това безработицата в САЩ се е върнала на нивата отпреди кризата през март, коментира Керемедчиев.

"Скандалът за сина на Джо Байдън набира много сериозен ръст и той се чувства застрашен от този скандал, защото се очаква първо ФБР да излезе със становище и второ, да влезе в сенатска комисия, в която преобладават републиканци".

Той допълни, че кампанията на Байдън е станала една от най-скъпите в историята само за последния месец - с над 1млрд. събрани средства.

Намесени са много интереси и много държави. Катар са едни от най-големите противници на кампанията на Тръмп. Иран пък поддържа Байдън, защото очаква да се промени външната политика на САЩ, а Израел е един от най-силните поддръжници на Тръмп.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полският президент Анджей Дуда е с коронавирус
Полският президент Анджей Дуда е с коронавирус
Янаки Стоилов: Правителството е непоследователно в решенията си за COVID кризата
Янаки Стоилов: Правителството е непоследователно в решенията си за COVID кризата