НОВИНИ

Мими Христова ще се бори за златния медал на европейското първенство по борба в Загреб

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:02, 20.04.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
мими христова бори златния медал европейското първенство борба загреб
Снимка: БФ Борба
Слушай новината

Българката Мими Христова се класира за финала в категория до 65 кг на европейското първенство по борба в Загреб, след като надигра с 2:1 точки в полуфиналите представителката на Румъния Криста Инче.

Европейската ни шампионка от Рим 2020 година контролираше изцяло схватката с Инче, като нейната съперничка на два пъти получи наказание за пасивност, което осигури на нашето момиче аванс от 2:0.

Впоследствие Христова също получи предупреждение, че не е достатъчно активна, но дори това не успя да попречи на 29-годишната българка по пътя ѝ към крайния успех.

В утрешния ден (21 април) Мими Христова ще се бори за титлата срещу молдовката Ирина Рингачи, а спорът за златния медал ще може да проследите на живо по БНТ 3 след 19.00 часа в петък.

Вижте какво каза Мими Христова в ефира на БНТ ТУК!

За съжаление, останалите ни две представителки в днешните полуфинали Евелина Николова и Биляна Дудова загубиха срещите си и утре ще излязат в схватки за бронзовите отличия. Техните схватки също ще може да гледате на живо в ефира на БНТ 3.

В категория до 57 кг Евелина Николова не успя да стигне до битката за златото, след като допусна поражение от украинката Алина Хрушина. Грешка на българката още в началните секунди на схватката позволи на нейната съперничка да я тушира след по-малко от една минута борба и така Николова в утрешния ден ще се бори за бронза.

При 62-килограмовите Биляна Дудова също не успя да стигне до спора за титлата, след като отстъпи с 6:7 точки на норвежката Грейс Булен в много оспорвана схватка. Битката започна трудно за българина, която след първите три минути изоставаше с 0:6, но до края на срещата четирикратната ни европейска шампионка показа страхотен хъс и почти стигна до пълния обрат, но няколко секунди я лишиха от крайния успех и място във финала утре.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посолството на САЩ: Заснетите американски войници на Летище София са имали само кратък престой у нас на път за САЩ
Посолството на САЩ: Заснетите американски войници на Летище София са имали само кратък престой у нас на път за САЩ
ПП-ДБ след срещата при президента: Няма да подкрепим правителство с първия мандат, но ще бъдем конструктивни
ПП-ДБ след срещата при президента: Няма да подкрепим правителство с първия мандат, но ще бъдем конструктивни