НОВИНИ

Мина Здравкова: Най-доброто качество на Фейгин е силната ѝ психика

мина здравкова доброто качество фейгин силната психика
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
22:15, 15.02.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Кънки
Слушай новината

Бившата ни националка по фигурно пързаляне Мина Здравкова участва в предаването "Олимпийски върхове", за да изрази мнението си за представянето на Александра Фейгин на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Фейгин се класира за волната програма на олимпийския турнир по фигурно пързаляне в дебютното си участие на Зимни олимпийски игри.

"Мисля, че Саша се представи уникално. Тя винаги се представя добре. Днес беше заложила на сигурните елементи, скочи троен тулуп, който е много сложен, а тя го изпълни с увереност и самочувствие. Едно от най-хубавите качества на Фейгин е, че тя има много силна спортна психика. На състезания тя винаги е много концентрирана. Вярвам, че Саша ще се справи прекрасно и на съчетанието си във волната програма", заяви бившата фигуристка в ефира на БНТ.

Според Здравкова съдиите са ощетили Фейгин в оценката си за изпълнението ѝ в кратката програма.

"Фигурното пързаляне е доста субективен спорт и трябва постоянна изява на международния лед, за да могат съдиите да те оценят както заслужаваш. Особено трудно е ако не представляваш държава като САЩ. Само 30 индивидуалиста, 23 танцови двойки и 19 спортни двойки успяват да вземат квота за Олимпиадата. За да си сред тях са необходими години тренировки и подготовка", завърши Мина Здравкова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветелина Абрашева: Фейгин ще се справи отлично на финала, ако отново бъде спокойна и уверена
Цветелина Абрашева: Фейгин ще се справи отлично на финала, ако отново бъде спокойна и уверена
Предимно облачно време ни очаква в сряда
Предимно облачно време ни очаква в сряда