НОВИНИ

Минесота оглави подреждането в Западната конференция след успех над ЛА Клипърс

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:08, 15.01.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
минесота оглави подреждането западната конференция успех клипърс
Слушай новината

Минесота Тимбъруулвс излезе начело в класирането на Западната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА), след като рано тази сутрин победи със 109:105 у дома състава на Лос Анджелис Клипърс в среща от редовния сезон.

В "Таргет Център" в Минеаполис "вълците" започнаха по-силно срещата и още в хода на първата четвърт се откъснаха с двуцифрен аванс, но във втората част гостите от ЛА реагираха и така почивката дойде при 46:45 в полза на Минесота.

След подновяването на играта отново Тимбъруулвс поеха контрол върху случващото се на паркета и в края на третата четвърт тяхната преднина беше 13 точки при 81:68.

До средата на заключителните 12 минути домакините продължаваха да доминират, като в един момент разликата скочи на 17 пункта при 97:80, но "ножиците" не бяха казали последната си дума и отговориха със страхотна серия от 20:6, завършила с тройка на Норман Пауъл, която направи резултата 103:100 в полза на домакините 1:10 минути преди финалната сирена.

В крайна сметка обаче Минесота не допусна да се стигне до обрат и по този начин тимът на Крис Финч регистрира 28-ия си успех през кампанията.

Най-резултатен за него стана Антъни Едуардс, който приключи с 33 точки, Карл-Антъни Таунс добави 17, а Руди Гобер завърши с "дабъл-дабъл" - 16 точки и 18 борби.

От другата страна за ЛА Клипърс Кауай Ленърд се отличи с 26 пункта, Норман Пауъл вкара 24, докато Пол Джордж и Джеймс Хардън се отчетоха съответно с по 16 и 14.

В класирането Минесота Тимбъруулвс е лидер в Западната конференция с баланс 29-11, докато "ножиците" заемат 4-ата позиция с актив от 25 успеха и 14 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остават броени часове до първичните избори на републиканците в Айова за Белия дом
Остават броени часове до първичните избори на републиканците в Айова за Белия дом
Каква е позицията на Китай след изборите в Тайван?
Каква е позицията на Китай след изборите в Тайван?