НОВИНИ

Министър Борисов: Близо 140 млн. лв. са изплатени на микро и малки предприятия заради последствията от COVID-19

министър борисов близо 140 млн изплатени микро малки предприятия преодоляване последствията covid
bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 02.10.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Общо изплатените до момента безвъзмездни средства към българските фирми по Процедура "Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ са в размер на 139 116 192 лева към близо 17 000 фирми.

Това заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който днес подписа два договора за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 /ОПИК/.

Договорите са за процедури за подкрепа на малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози с бюджет от 30 млн. лв. и процедура за подкрепа на туроператори и туристически агенти с бюджет от 10 млн. лв. Те бяха подписани с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и министъра на транспорта Росен Желязков, чиито ведомства са директни бенефициенти по процедурите за подпомагане. Основната цел на процедурите е да се осигури оперативен капитал за българските микро, малки и средни предприятия от двата сектора.

Дават 30 млн. лв. за малки и средни автобусни превозвачи

Министър Борисов изтъкна, че с договорите се надгражда партньорството между министерствата за подкрепа на бизнеса. "Секторите на транспорта и на туризма са от най-засегнатите от кризата", каза още той и посочи, че работата по ОПИК продължава ускорено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има публика на мача България - Унгария, но под строги мерки
Ще има публика на мача България - Унгария, но под строги мерки
ЦСКА-София срещу Рома и шампионите на Швейцария и Румъния
ЦСКА-София срещу Рома и шампионите на Швейцария и Румъния