НОВИНИ

Министър Илиев: Над 100 000 деца спортуват по програмите и дейностите на ММС през тази година

министър илиев 100 000 деца спортуват програмите дейностите ммс година
Снимка: ММС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ММС
13:32, 12.09.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев откри тържественото заседание по повод 20 години "Съвет на децата" - единственият национален детски консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето.

"Всяко дете има дарба. Разликата между децата, които награждаваме за спортни постижения, и тези в публиката е, че едните вече са открили своя талант, знаят какви искат да бъдат, проявяват постоянство, труд и дисциплина, за да стигнат до медалите. Дано бързо всеки един от Вас открие каква е неговата мечта в живота и да си представи какъв иска да е след 10 или 20 години. Защото това е най-важното – да знаеш на какво да се посветиш", заяви министър Илиев пред децата.

Той бе категоричен, че основен приоритет за Министерството на младежта и спорта е да разкрива и подобрява условията, в които децата могат да спортуват. През настоящата 2023 година се реализират 237 проекта на спортни организации по седем програми и дейности на ММС, като обхванатите по тях деца са над 100 000, посочи Димитър Илиев. Така например по програмата „Спорт за децата в свободното време“ са сключени договори със 152 спортни клуба като в планираните занимания участват над 6000 деца. Вниманието на подрастващите привличат също програмите „Научи се да плуваш“, „Спорт за деца в риск“, за развитие на спорта за учащи и др.

"Спортът е важен, защото чрез него придобиваме качества, които по друг начин може би няма да можем да развием. Той ни учи да играем честно, на труд, да бъдем постоянни и дисциплинирани", посочи още Димитър Илиев.

В този контекст министърът анонсира утрешния старт на кампанията за спорта за всички на ММС, сред чиито цели е да мотивира децата да оставят електронните устройства и да започнат да тренират в името на здравословен и качествен живот.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рена Стефанова е кандидатурата на ПП-ДБ за кмет на Русе
Рена Стефанова е кандидатурата на ПП-ДБ за кмет на Русе
ЕП одобри Илиана Иванова за еврокомисар
ЕП одобри Илиана Иванова за еврокомисар