НОВИНИ

Министър Комитова: Уволних председателя на АПИ, защото е спрял строителните действия без знанието на МРРБ

брифинг министър комитова относно уволнението председателя апи
bnt avatar logo
от БНТ
10:58, 20.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Политика
Слушай новината

Министър Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Апостол Минчев.

Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията.

Вчера имахме среща с ръководството на АПИ, беше по други въпроси и по други проблеми, те не поставиха въпроса, че имат намерение да извършат това действие, което по-късно, че са спряли строителството на множество обекти, поради което в 15 ч. уволних шефа на АПИ Апостол Минчев. Това заяви министър Комитова на брифинг пред МРРБ.

"В петък сме поканили кметове и фирми, тъй като той е изпратил едно нареждане към тях, което не е стиковал с мен, което не съответства на Регионалното министерство за развитие на регионални политики, да не спираме строежи и т.н.", каза още Комитова.

"Целта на едно такова решение е да всее смут в местната власт. Ние получихме множество обаждания от кметове и областни управители - какво става с ремонтите. Текущите ремонти няма да спрат, това решение ще бъде коригирано. Просто в момента търсим финансиране и те ще продължат по надлежния ред", каза заместник-министърът на МРРБ Захари Христов.

Сигнал за близо 3 милиарда лева бе подаден до главния прокурор Иван Гешев от министрите на финансите и на регионалното развитие Асен Василев и Виолета Комитова.

"Сигналът се отнася за предишния ръководител на АПИ г-н Терзийски, който си е позволил да наддоговори ремонтни дейности, които са в много пъти повече пари спрямо бюджета, който е имал за 2021 г.", каза министър Комитова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец отлетя за Словения за мача срещу Мура
Лудогорец отлетя за Словения за мача срещу Мура
Томас Бах: Никога не сме обсъждали отмяна на Олимпиадата
Томас Бах: Никога не сме обсъждали отмяна на Олимпиадата