НОВИНИ

Министър Кралев: Надяваме се, че спортът ще продължи в следващите месеци

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
20:11, 08.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Други спортове
министър кралев надяваме спортът продължи следващите месеци

Той изрази надежда, че през следващата година международният спортен календар ще бъде възстановен, а българските спортисти ще са подготвени да участват на Олимпиадата

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че се надява спортни прояви да не бъдат отменяни въпреки ситуацията с коронавируса.

Кралев каза това в Шумен по повод започващ ремонт, с който ще бъде завършено цялостното обновяване на спортния комплекс "Плиска" в града.

Над 750 деца и младежи тренират волейбол, баскетбол и хандбал в залата, която ще бъде ремонтирана.

„Приоритет за нас са образователната и спортната инфраструктура“, каза министър Красен Кралев, който направи оглед на спортния комплекс в Шумен:

„Ще бъде тотално реконструирана. Подмяна на дограмата, топлоизолация, нова настилка, нова електроинсталация. Сумата е 804 000 лв., за която вече има обявена обществена поръчка и се надяваме през следващата година ремонтът да завърши."

„Надяваме се, че спортът ще продължи в следващите месеци, наложените мерки са достатъчни, стига да се спазват“, допълни министър Кралев, който бе категоричен, че е трудно да се прави спорт без публика, но трябва да се научим да живеем с вируса и да бъдем дисциплинирани.

Така министърът отговори на въпрос доколко реална е възможността спортът да бъде спрян заради пандемията:

„Най-трудно ще бъде възобновен международният спортен календар, но се надяваме през следващата година през пролетта, с оглед и на предстоящите Олимпийски игри, той да бъде възстановен. Дотогава нашите спортисти трябва да бъда максимално готови, за което ние сме обезпечили изцяло тяхната дейност“, каза Красен Кралев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училища в Пловдив минават изцяло на онлайн обучение
Училища в Пловдив минават изцяло на онлайн обучение
Как изборът на Байдън ще се отрази на България и света
Как изборът на Байдън ще се отрази на България и света