НОВИНИ

Министър-председателят Стефан Янев посети Пирдоп по случай празника на града

Цанка Николова
от Цанка Николова
16:34, 24.07.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
министър председателят стефан янев посети пирдоп случай празника града
Слушай новината

"Днешният празник е израз на уважение не само към миналото, но и към бъдещето". С тези думи премиерът Стефан Янев поздрави жителите и гостите на града по случай традиционния празник на Пирдоп.

Събитието се провежда в първата събота след Деня на покровителя на града Св. Илия. През тази година летният събор се чества за 128-и път.

"Предаването на традициите, предаването на това, което е закодирано в народната памет от поколение на поколение, е наш дълг и аз се радвам, че община Пирдоп се ангажира с такъв тип провеждане на празник, който представлява именно това", допълни Янев.

Той подчерта, че е радостен от факта, че община Пирдоп се развива всеки ден.

"Местната власт и гражданите на Пирдоп се стремят да решават по позитивен начин социални и икономически проблеми, така че Пирдоп с всеки изминал ден да става по-добро място за живеене. Мястото, на което се намираме, Еленската базилика - връзката между Античността, между традициите и между надеждата и бъдещето за една по добра България утре е това, което ни събира и ни прави истински българи", заяви Янев пред жителите и гостите на града.

Сред гостите бяха още Негово високо преосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, заместник-министърът на културата Пламен Славов и областният управител на Софийска област Радослав Стойчев. Д-р Пламен Стоянов, лекар в общинската болница в града, получи званието "Почетен гражданин на град Пирдоп“ за активна гражданска позиция и за принос към общественото благо.

След официалната част премиерът Стефан Янев разгледа Еленската базилика, която е един от символите на града - раннохристиянски архитектурен и археологически паметник, включен в програмата за защитени обекти на ЮНЕСКО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Фич" потвърди рейтинга на България с положителна перспектива
"Фич" потвърди рейтинга на България с положителна перспектива
Мобилен екип ваксинира в парк "Бачиново" в Благоевград
Мобилен екип ваксинира в парк "Бачиново" в Благоевград