НОВИНИ

Министър Весела Лечева откри ново стрелбище в Националната спортна академия

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:48, 25.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
министър весела лечева откри ново стрелбище националната спортна академия
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на откриването на новото учебно и тренировъчно стрелбище в Националната спортна академия „Васил Левски“, съобщи пресцентърът на ММС. То ще даде възможност на много студенти да се обучават при най-добрите условия. В откриването участваха ректорът на НСА проф. Николай Изов, академичното ръководство, преподаватели и студенти.

Проф. Николай Изов и Весела Лечева, която е петкратен световен шампион по стрелба и двукратен олимпийски медалист, направиха символично и първите изстрели на новото стрелбище.

„Поздравявам Ви за тази придобивка. Това е втората зала, която откривате от началото на краткия ми мандат, което показва, че ръководството на Националната спортна академия работи сериозно и иска постоянно да подобрява условията за обучение и подготовка. Надявам се през тази зала да минат много бъдещи треньори, които да подготвят новите ни шампиони“, каза министър Лечева.

Весела Лечева посети и закритата писта по лека атлетика, която предстои да бъде ремонтирана, така че да отговаря на най-съвременните изисквания. Ремонтът ще бъде направен със съвместните усилия на НСА и ММС.

Ректорът на НСА запозна министъра на младежта и спорта с всички планове за обновление на залите на територията на висшето училище. В момента в кампуса се облагородяват и зелените площи, като Весела Лечева, проф. Николай Изов, олимпийската шампионка Тереза Маринова и други преподаватели засадиха дръвчета около алеите, по които всеки ден минават хиляди студенти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова победи Денислава Глушкова на старта на турнир в Истанбул
Гергана Топалова победи Денислава Глушкова на старта на турнир в Истанбул
Сериозен интерес на феновете към първия мач на Ботев Пд при завръщането му на "Колежа"
Сериозен интерес на феновете към първия мач на Ботев Пд при завръщането му на "Колежа"