НОВИНИ

Министърът на туризма Зарица Динкова проведе среща с ръководството на БФВолейбол

любомир ганев кандидатури нов селекционер мъжете приемем октомври
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:58, 03.08.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Министерството на туризма отправи покана за среща към Българска федерация волейбол (БФВ). Такава се проведе във вторник, 2 август, като на нея се отзоваха президентът Любомир Ганев и вицепрезидентът Петър Кънев. Те проведоха дълъг разговор с министъра на туризма Зарица Динкова.

Сред водещите теми бяха продължаване на успешното партньорство между двете институции през последните години, както и предстоящото европейско първенство за мъже, на което България е съдомакин. Страната ни ще приеме един от най-престижните волейболни форуми от 29 август до 11 септември в град Варна. В Двореца на културата и спорта в морската ни столица ще се играят двубоите от Група В, в която е и българският отбор, както и четири осминафинала (8-9 септември) и два четвъртфинала (11 септември).

Министър Динкова посочи, че спортът е една от най-добрите реклами на всяка страна. Тя пожела успех на мъжкия национален отбор на ЕвроВолей 2023 и обеща да направи всичко възможно, за да присъства лично на някоя от срещите във Варна.

"Интересът към Европейското първенство е много сериозен. Имаме заявки от над 1500 чуждестранни фенове за мачовете във Варна. Това е ясен знак как спортът спомага за развитието на туризма и популяризирането на конкретни локации", коментира Ганев.

Представителите на БФВ подариха на министър Динкова топка с автографи от женския национален отбор на България.

Българският туризъм ще бъде активно рекламиран по време на европейското първенство за мъже, като туристическото лого на страната ни ще има запазено място в цялостното брандиране на шампионата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина една от звездите на Музикалния театър Катерина Тупарова
Почина една от звездите на Музикалния театър Катерина Тупарова
Намушканият преди мач в Скопие българин беше транспортиран във ВМА
Намушканият преди мач в Скопие българин беше транспортиран във ВМА