НОВИНИ

Митничари осуетиха трафик на 6,5 кг марихуана при ГКПП "Дунав мост 2"

митничари осуетиха трафик марихуана гкпп дунав мост
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 09.08.2021
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Митнически служители са предотвратили опит за наркотрафик на 6,5 кг марихуана в района на ГКПП "Дунав мост 2", съобщава Агенция "Митници".

Вечерта на 7 август, в района на ГКПП Видин - "Дунав мост 2", митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" са отклонили за проверка товарен автомобил, пътуващ от Западна Европа за Турция и Иран. В камиона са били превозвани разплодни яйца.

В багажа на водача и в кухините на кабината са намерени пакети, обвити в тиксо. Съдържащата се в тях зеленикаво-кафява листна маса е била тествана с полеви наркотест и е реагирала на марихуана. Общото количество на наркотичното вещество е 6,5 кг, а стойността му по предварителни данни възлиза на 26 000 лева.

Водачът на товарния камион – турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за наркотрафик. Задържан е за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярката му за неотклонение.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Снимки: Агенция "Митници"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наско Сираков застана зад Живко Миланов
Наско Сираков застана зад Живко Миланов
Опасно горещо време и утре
Опасно горещо време и утре