НОВИНИ

Митрович "изгоря" за 8 мача заради червения картон срещу Манчестър Юнайтед

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:26, 04.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
митрович изгоря мача заради червения картон манчестър юнайтед
Снимка: БТА

Сръбският нападател на Фулъм Александър Митрович получи наказание от осем мача заради поведението му по време на четвъртфиналния сблъсък за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед, загубен от "котиджърс" с 1:2 като гост.

Във въпросния двубой Митрович бе дал аванс на лондончани, но в 70-а минута "червените дяволи" получиха право да изпълнят дузпа, след като Уилян спря с ръка на голлинията удар на Джейдън Санчо.

Главният арбитър Крис Кавана прегледа ситуацията с ВАР и не му остана друго освен да посочи бялата точка и да покаже директен червен картон на бразилеца.

Митрович обаче не беше с това решение, като позволи обидни реплики по адрес на съдията, а последствие и го изблъска, което логично доведе до изгонването на сърбина.

Недопустимото му поведение обаче се отрази в много сериозна санкция, като нападателят беше наказан да не играе в общо 8 срещи - три заради червения картон, още три заради физическата саморазправа с арбитъра и два допълнителни заради използването на нецензурен език. Освен това Александър Митрович ще трябва да плати и солена глоба в размер на 75 000 лири.

Треньорът на Фулъм Марко Силва също не се размина без санкция, като той ще пропусне следващите два двубоя на своя тим, тъй като също си позволи да отправя реплики към Крис Кавана по време на мача на "Олд Трафорд".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Исторически момент за САЩ: Доналд Тръмп се изправя пред съда
Исторически момент за САЩ: Доналд Тръмп се изправя пред съда
ЦИК коригира резултата от вота заради сгрешени протоколи от чужбина, съобщи Росица Матева
ЦИК коригира резултата от вота заради сгрешени протоколи от чужбина, съобщи Росица Матева