НОВИНИ

Мият улици, тротоари и велоалеи в София

екипа извършват миене столичните улици
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:46, 20.03.2023
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Повишаването на средно-дневните температури благоприятства за миенето на улици и булеварди на територията на столицата и това вече се прави, съобщиха от Столичния инспекторат.

Дейността е възложена на фирмите по чистота. Освен пътните платна се мият тротоари, алеи, площади, велоалеи и други места за обществено ползване.

Преди това се извършва почистване на наноси, треви, отпадъци и други, преглеждат се и дъждоприемните шахти в съответния участък.

Поради факта, че в по-голямата си част улиците се мият в дневна смяна, може да се създаде затруднение в трафика, предупреждават от Инспектората и апелират водачите на моторни превозни средства да карат внимателно и съобразно с извършваната дейност.

В нощна смяна беше измит транспортният подлез на бул. "Житница", бул. "Г. Делчев" и др. Днес екипите работят в "Красна поляна", "Връбница", "Подуяне".

В утрешния ден (21 март) се планира работата в райони "Подуяне", "Младост", "Триадица", "Лозенец", "Нови Искър", "Студентски" и др.

Ще се мият ул. "Добротич", ул. "Братанин дол", ул. "Т. Каблешков", бул. "Арсеналски", ул. "Филип Аврамов", ул. "Сребърна", бул. "Симеоновско шосе" и бул. "Драган Цанков".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последният в Ла Лига Елче уволни треньора си Пабло Мачин
Последният в Ла Лига Елче уволни треньора си Пабло Мачин
Йордан Петков обяви на кои футболисти ще разчита в турнира за 16-годишни в Албена
Йордан Петков обяви на кои футболисти ще разчита в турнира за 16-годишни в Албена