НОВИНИ

Младен Кръстаич: Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием

"Не искам да има напрежение към момчетата, върху мен може", коментира специалистът

Младен Кръстаич
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 16.10.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор Младен Кръстаич заяви, че играчите му все още не са се възстановили психически от загубата от Литва преди два дни. Специалистът говори пред медиите в Тирана. Утре "трикольорите" ще се изправят срещу Албания в контролна среща.

"Със сигурност имахме малко време да се оправим от шока срещу Литва - само два дни. Не сме тренирали чак толкова много, психологически трябва да се вдигнем, не сме на война, трябва да играем футбол. Дали бъдещето ми е свързано с България - аз съм тук, както виждате. За утре - не играем срещу аматьори, млад отбор сме, който още се развива. Албания е пред Чехия и Полша в класирането", коментира специалистът.

"Не искам да има напрежение към момчетата, върху мен може. Следвашият мач е приятелски, очаквам морална подкрепа. Колегата от Албания попита дали може да направим девет промени в мача, това е национален отбор, а не клубен отбор. Каквото има, хвърляйте го към мен. Най-важното не е дали аз ще остана, а момчетата. Проблемът не е Кръстаич, а момчетата да се развиват. Говоря в интерес на българския футбол", добави той.

"Тежки моменти съм имал и като играч, и като треньор. Важно е да имаш характер, да се вдигнеш. На Балканите сме хора на крайностите - или вдигаме хората, или ги закопаваме в земята. В отбора има деца, които не играят в клубовете си, но по-добри от тях няма. Ще видите с времето, че ще съм бил прав. Не е моментът да говоря тук за големият проблем в българския футбол, защото ще изглежда като оправдание. Вижте в Сърбия и Хърватия колко чужденци играят и си направете сметката. Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием. Трябва да се грижим за нашите деца. В момента аз се чувствам българин, не би трябвало аз да уреждам паспорти за българските деца. Ако това продължи като тенденция, вас скоро няма да ви има", продължи селекционерът.

"Най-важната подкрепа е подкрепата от футболистите. Добре работя и с Георги Иванов, работим от първия ден заедно. Мисля, че имама еднакви идеи за българския футбол. При нас всичко е открито от първия ден, казваме си всичко в лицето. Интриги няма нито при мен, нито при играчите", каза Кръстаич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Чочев: Цялата вина не трябва да пада върху Младен Кръстаич
Ивайло Чочев: Цялата вина не трябва да пада върху Младен Кръстаич
Карло Анчелоти коментира хазартната афера на Николо Фаджоли и Сандро Тонали
Карло Анчелоти коментира хазартната афера на Николо Фаджоли и Сандро Тонали