НОВИНИ

Младенов: Качеството и количеството го имаме, трябва да се подобрим в защита

младенов
bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 20.02.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на ЦСКА - Стойчо Младенов, сподели мнението си за победата на "армейците" с 3:2 като гости на Славия в двубой от 20-ия кръг на футболното ни първенство.

Младенов изрази задоволство от представянето на смените през втората част, които допринесоха "червените" да постигнат обрат срещу "белите" на стадион "Александър Шаламанов" в столицата.

"Изключително недоволен съм от това, което не се получаваше през първото полувреме, защото бяхме еднообразни. Крилата не се движиха достатъчно и не създаваха ситуации, в които да упражним флангови атаки. Бяха много лесно обезвредени. Положителното стана след смените, които извършихме. С включването на другите две крила, които са по-маневрени, при тях нещата се получаваха много по-добре в офанзивен план. Чрез тях имахме възможността да създадем много флангови атаки, с които успяхме да отбележим и да победим противника", заяви Младенов.

Специалистът призна, че отборът му трябва да подобри представянето си в дефанзивен план и призна, че ЦСКА не се намира на нужното ниво.

"Трябва подобрим играта си и в дефанзивен план, защото в определени моменти се пропукваме. Но така се получава, когато се впуснем повече в атака - рискът отзад се увеличава. Работим върху подобряване на всички компоненти в играта, но за съжаление почти всичко отработено през подготвителния лагер в този мач не се получи. В контролите в Турция демонстрирахме добра игра, но в България нещо боксуваме. Надявам се след днешната победа отборът да се вдигне и оттук нататък да нямаме колебания. ЦСКА излиза във всеки един мач за победа. Силата на отбора е в офанзивата, разполагаме с отлични крила и класни нападатели. Трябва да работим повече върху стабилността и сигурността в дефанзивен план", завърши Стойчо Младенов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители на МВР излязоха на протест с искане за по-добро заплащане и реформа
Служители на МВР излязоха на протест с искане за по-добро заплащане и реформа
ЦСКА надви Славия след шеметно второ полувреме, кошмарен инцидент с Георги Петков беляза мача
ЦСКА надви Славия след шеметно второ полувреме, кошмарен инцидент с Георги Петков беляза мача